Budite odgovorni logo

podijelite na društvenim mrežama

HRVATSKA OČIMA MLADIH U 2021.

 

Ruxat photography, Unsplash

 Imaš nekoliko dragih mjesta u svom okruženju na kojima se rado družiš s prijateljima, mjesta koja za tebe imaju posebno značenje ili mjesta na koja voliš otići sam/sama, uživaš u fotografiranju i želiš pridonijeti svojoj zajednici u području kulture i umjetnosti, prijavi se na natječaj i osvoji vrijedne nagrade.

Cilj projekta „Hrvatska očima mladih u 2021.“ je poticanje umjetničkog i kreativnog izražavanja mladih putem fotografije kako bi se potaknulo razvijanje stvaralačke osobnosti i podizanje kulturne osviještenosti. Na ovaj način, također se osnažuje aktivna uključenost mladih u lokalnoj zajednici u području kulture i umjetnosti.

Natječaj traje do 5.lipnja 2021. godine, a svoju prijavu možeš poslati na adresu: Središnji državni ured za demografiju i mlade, Trg Nevenke Topalušić 1, 10 000 Zagreb, Uz napomenu: Ne otvaraj – Javni poziv „Hrvatska očima mladih“.

Nagradni fond iznosi 10.000 kuna, a sedam najboljih fotografija biti će nagrađene novčanim iznosima. Prva nagrada iznosi 3.000 kn, druga nagrada 2.000 kn te pet trećih ravnopravnih mjesta osvajaju 1.000 kn.

Osim novčane nagrade, autor pobjedničke fotografije dobiva priliku pisati blog ili snimiti vlog o životu mladih u svojoj lokalnoj zajednici, što će zatim biti objavljeno na mrežnim stranicama Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Više detalja o pravilima i prijavi  možeš pronaći u Javnom pozivu.